Caroline Griep
Journalist

Archief

De ommekeer na de angst

#NOUVEAU Dit drieluik schreef ik over mijn ervaringen met borstkanker en die van mijn lotgenoten Marianna en Katja. Een hoopgevend verhaal over een kentering in het leven en de moed om de draad weer op te pakken en meer... 
Lees verder

Waarom zet je het op Facebook?

Toen ik ziek bleek te zijn, besloot ik dat te delen op Facebook. Waarom en hoe ik dat deed vertelde ik aan journalist Manon Kluten in dit interview in de Vlaamse krant Het Belang van Limburg.
Lees verder

Niet onnodig chemo door MammaPrint

#AD Naar aanleiding van het negatieve advies dat het Zorginstituut Nederland over de MammaPrint gaf, werd ik als ervaringsdeskundige geïnterviewd in het AD.
Lees verder

Positieve levenslessen

#LIBELLE Dit artikel mocht ik schrijven ter gelegenheid van het verschijnen van mijn boek: 10 positieve levenslessen die ik leerde van mijn borstkanker.
Lees verder

Liques broer zat op vlucht MH17

#LIBELLE Liques broertje Bryce en zijn vriendin Daisy zaten aan boord van vlucht MH17. Ze vertelde me hoe ze door dit verlies de grip op haar leven kwijtraakte.
Lees verder

ik mijn naam veranderde

#LIBELLE Jill (50) veranderde van voornaam en dat was best spannend. 'De afgelopen maanden was ik toch steeds bang dat de rechter zou zeggen: ‘Mevrouw, dit gaan we niet doen.’
Lees verder

Hoe moeilijk kan opruimen zijn?

#RADAR+ Opruimen is geen hogere wiskunde, doe er dus vooral niet te moeilijk over. Aan de hand van 5 stappen legt de opruimcoach het even uit.
Lees verder

5 redenen om snel naar Antibes te gaan

#NOUVEAU.NL Je vliegt in twee uurtjes naar Nice en dan is het nog maar een half uur rijden naar dit charmante kustplaatsje. Heel goed te doen dus, een weekendje Antibes.
Lees verder

Voelen anderen zich ook zo schuldig?

#JAN - Dat alcohol drinken het risico op borstkanker verhoogt, is door wetenschappers duidelijk aangetoond. En toch zijn er veel vrouwen die er niets van weten. Of wíllen weten.
Lees verder

Kijken is het nieuwe voelen

#VROUW.NL Check jij je borsten regelmatig? Weet dan: kijken is het nieuwe voelen. Dit zijn de signalen waar je op moet letten.
Lees verder

Mijn boek is er!

‘Lieve Facebook-vrienden, ik heb borstkanker’. Pas na het posten van dit bericht vroeg ik me af of het wel kon: ziek zijn en mijn leven delen op Facebook. Ik deed het toch. Het werd een boek. Dat nu te koop is.
Lees verder

Waarom niksdoen een heel goed idee is

#LIBELLE - Altijd online, altijd onderweg, altijd bezig. Dat klinkt als een zeer productief leven, maar dat is het niet. Wie meer gedaan wil krijgen en creatiever wil zijn, doet soms juist even niets. 
Lees verder

Overdosis spiritualiteit? Seks helpt!

#REPORTERSONLINE Een reading, dát zou helpen om de boel weer een beetje helder te krijgen. Zei de buurvrouw. Dat klopte, maar op een iets andere manier dan de bedoeling was. Ik begaf me op het spirituele pad.
Lees verder

Papa vond jou altijd al de liefste

#REPORTERSONLINE - “Het is er altijd”, zegt psychotherapeut Hanke Geertsema, over het hardnekkige gevoel dat je achtergesteld wordt of dat je zus het oogappeltje is.
Lees verder

Stop toch met sporten!

#REPORTERSONLINE Om een beetje fris te blijven moet je bewegen. Maar wat doe je als je écht niet van sporten houdt? Blijf je jezelf dan kwellen met goede voornemens en schuldgevoelens? Dat is dus nergens voor nodig.
Lees verder

Kind, wat zie je er goed uit!

#FRANSKA.NL Als je ziek en kaal bent, moet je meestal extra je best om er leuk uit te zien. Saskia Ebeli kreeg borstkanker en schreef een boek met als thema ‘hoe overleef ik mijn kanker in stijl?’ Onmisbaar voor je gemoedstoestand.
Lees verder

Achter het ijzeren gordijn

#ZOOVER.NL - Krakau. Niet de stad waarvan je meteen denkt dat er veel moois te zien is. Maar niks is minder waar. Zeker als je Nowa Huta bezoekt. Een Belevenis. Met een hoofdletter, ja.
Lees verder

‘The Big Easy’ doet haar naam nog altijd eer aan

#DEPERS- Katrina deed een woeste poging om er een einde aan te maken, maar New Orleans laat zich niet klein krijgen. Bezoek de Big Easy, de stad die altijd zal blijven swingen. Come hell or high water... 
Lees verder

Leven na de orkaan

#MARIECLAIRE Dat je in het rijkste land ter wereld woont, blijkt geen garantie op adequate hulp na een orkaan. Dat is de inwoners van New Orleans pijnlijk duidelijk geworden. Hoe is het vier inwoonsters in het jaar na Katrina vergaan en hoe kijken ze terug?
Lees verder

Omhels je innerlijke bejaarde!

#REPORTERSONLINE Wat doe je als je ouder wordt? Blijf je hard hijgend en steeds gefrustreerder achter de 35-jarige die je ooit was aanrennen? Of omhels je je innerlijke bejaarde? Aan dat laatste zitten dus echt meer voordelen.
Lees verder

Ben je alcoholist dan?

#REPORTERSONLINE - Als je sociale leven een met alcohol overgoten mijnenveld is, hoe stop je dan met drinken?
Lees verder

Vroege Vrouwen Vereniging

#FRANSKA.NL Het was niet dat ze erop zat te wachten, maar nu Caroline eenmaal lid is van de Vroege Vrouwen Vereniging ziet ze er wel de voordelen van.
Lees verder

Met de Canadezen mee

#REPORTERSONLINE Stadse juf zonder hobby’s stapt uit haar comfortzone tijdens de Freedom Memorial Tour van Keep Them Rolling. In een legerjeep. Het wordt, letterlijk en figuurlijk, een Bevrijding.
Lees verder