Spring naar content

5 redenen om snel naar Antibes te gaan

Je vliegt in twee uurtjes naar Nice en dan is het nog maar een half uur rijden naar dit charmante kustplaatsje. Heel goed te doen dus voor een weekendje weg.

Een van de prettigste dingen van Antibes is misschien wel dat het zo compact is en vol met de juiste ingrediënten op loopafstand van elkaar: sfeer, gezelligheid, cultuur, historie, zee, luxe, winkelen. Geen keuzestress, want je kunt gewoon álles doen. Dit zijn de hoogtepunten:

1. HET OUDE ANTIBES

Het oude centrum is om te beginnen een feest om op je gemak doorheen te slenteren, zeker als het nog niet hoogseizoendruk is.

Over de stadsmuren, door de stille steegjes van het wijkje Le Safranier, waar de eeuwen vriendelijk op je neerkijken, over de dagelijkse overdekte markt vol delicatessen (buiten de zomermaanden niet op maandag), langs de tientallen smaakvolle winkels.

In dit Zuid-Franse decor raak je niet snel uitgekeken… En dan heb je de jachthaven vol prachtige, soms zelfs exorbitant luxe, jachten nog niet eens gezien!

2. LUNCHEN ZOALS ALLEEN DE FRANSEN DAT KUNNEN

Als die Fransen één kunst tot in de puntjes verstaan, dan is het natuurlijk die van uitgebreid lunchen. Nou, dat kan in Antibes. Rond het middaguur stromen de terrassen en restaurants er vol.

Twee absolute aanraders: bij Christian Cottard  eet je niet alleen de beste taartjes aan de Côte d’Azur, in het aangrenzende restaurant kun je ook heerlijk lunchen.

En ook op de binnenplaats van de Salon de Thé serveren ze gerechten waardoor je ter plekke besluit voortaan rond het middaguur geen genoegen meer te nemen met een broodje kaas.

3. KUNSTLIEFHEBBERS, HAAL JE HART MAAR OP

De Côte d’Azur inspireert kunstenaars al sinds mensenheugenis. Antibes is daarbij niet overgeslagen, zoals je zult merken.

Er is zelfs een Picasso Museum, in het prachtige, over de Middellandse Zee uittorende Château Grimaldi, waar de grote schilder himself een tijdje werkte.

In de voetsporen treden van o.a. Monet kan langs de Painters Trail, een route langs zee die met bordjes van beroemde kunstwerken laat zien vanaf welke plekken op de boulevard de schilders hun werk maakten.

4. PRACHTIG WANDELPAD

Zin om de benen serieus te strekken? Het vier kilometer lange wandelpad Sentier du Littoral langs Cap d’Antibes staat bekend als een van de mooiste langs de Zuid-Franse kust.

Het voert je in ongeveer twee uur aan de ene kant langs de azuurblauwe zee en aan de andere kant langs de tuinen van de villa’s van de ‘rich & famous’, die hier van oudsher zo graag hun optrekje hebben.

5. Á LA PLAGE

Liever naar het strand? Loop dan op je gemak in twintig minuten naar de zeer nabijgelegen badplaats Juan-les-Pins met de fijne zandstranden en bijbehorend vertier. Ook ’s avonds is het hier gezellig druk.

Door de plezierige afwisseling doe je in Antibes in een weekend zeker genoeg joie de vivre op!

Deze reis naar Antibes is mogelijk gemaakt door reisplatform Zoover.

Categorie:
Scroll naar boven