Spring naar content

Boek

‘Lieve FB-vrienden, ik heb borstkanker’

‘Wat een (h)eerlijk boek over dat wat bij mij net als bij ‘Griep’ als de zwartste periode uit mijn leven geldt. Borstkanker. Niks roze en fleurigs aan. Echter haar (knalroze)boek is een genot om te lezen.’

‘Ik zit in de leeftijd dat een aantal vriendinnen van me ook gepakt zijn door deze rotziekte. Aanrader voor iedereen die hier rechtstreeks of indirect mee te maken heeft.’

‘Lieve Facebook-vrienden, ik heb borstkanker’. Pas na het posten van dit bericht vroeg ik me af of het wel kon: ernstig ziek zijn en tegelijkertijd mijn leven delen op Facebook. Ik deed het toch. In mijn boek Lieve Facebook-vrienden, ik heb borstkanker deel ik mijn belevenissen, gedachten en gevoelens sinds de diagnose. Een herkenbaar boek voor vrouwen (en mannen) met borstkanker, maar ook voor iedereen die met hen meeleeft.

Woorden voor borstkanker

Operatie, bestralingen, chemo’s: als een emotionele en fysieke rollercoaster denderde het ‘borstkankercircus’ over mijn leven heen. Daarmee alles met zich mee sleurend wat altijd zo vanzelfsprekend was. Van mijn werk als vrije zzp’er tot mijn vaak tomeloze energie en blonde piekhaar. Omdat ik als journalist altijd op zoek ben naar de juiste woorden, kon ik al snel niet anders dan erover schrijven. Het bood me afleiding en zeker ook houvast. Eerst waren het losse aantekeningen en berichten op Facebook, later bood Libelle me een podium op hun site en blogde ik iedere week over wat ik meemaakte. Dat was soms best spannend, maar de vele positieve reacties deden me goed.

Missie geslaagd

In Nederland krijgen per jaar zo’n 17.000 vrouwen te horen dat ze borstkanker hebben en dat aantal neemt helaas nog altijd toe. Als ik voor een aantal van jullie en jullie naasten iets kan betekenen met de woorden die ik gevonden heb om te beschrijven wat we meemaken vanaf het moment dat je hoort dat je hét hebt, dan is mijn missie voor dit boek geslaagd.

Lieve Facebook-vrienden, ik heb borstkanker – € 14,95 – ISBN 978-90-8651-776-3. Helaas is mijn boek inmiddels uitverkocht en wordt er (nog) geen nieuwe druk verwacht. Mocht je het willen lezen, mail me dan op griep@xs4all.nl, voor € 7,50 stuur ik je de pdf.

Uiteraard ben ik beschikbaar voor interviews. Als ervaringsdeskundige ben ik te boeken als spreker over mijn missie met betrekking tot de bewustwording van de relatie tussen borstkanker, alcohol en andere leefstijlgewoontes.

 

 

Scroll naar boven