Spring naar content

Spreker

Uiteraard ben ik beschikbaar voor interviews over mijn boek Lieve Facebook-vrienden, ik heb borstkanker. Als ervaringsdeskundige ben ik daarnaast te boeken als spreker over mijn missie met betrekking tot de bewustwording van de relatie tussen borstkanker, alcohol en andere leefstijlgewoontes.

 

Nieuwsweekend

Nieuwsweekend

In januari 2018 was ik samen Marjolein de Jong, oncologisch chirurg en bestuurder van het in borstkanker gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis, te gast bij het NPO Radio1-programma Nieuwsweekend. We vertelden over de onderbelichte relatie tussen alcohol en borstkanker.

Luister hier het gesprek 

 

Nieuws.nl

Rond de tijd dat mijn boek verscheen in september 2018 gaf ik interviews aan verschillende media, zoals dit bij nieuws.nl

 

Koffietijd

Koffietijd

Op 1 oktober 2019, de eerste dag van de Borstkankermaand zat ik in Koffietijd op RTL4. Ik mocht komen praten over de ‘afterparty’, de zware herstelperiode na mijn borstkankerbehandeling. Samen met Annebel Schipper van KWF en presentatrice én Pink Ribbon Ambassadrice Quinty Trustfull vroegen we hier speciale aandacht voor. Ik vond het een zeer geslaagd interview. Vanwege het onderwerp, maar ook uiteraard ook omdat mijn boek Lieve Facebook-vrienden, ik heb borstkanker vol in de spotlights kwam te staan. Met welgemeende complimenten.

Kijk hier het hele interview

Nieuwsuur

NOS Nieuwsuur

Voor wie mijn 52 seconden in Nieuwsuur op 20 december 2019 wil zien: kort, maar de boodschap is wel heerlijk helder. Ook de NOS bleek even later nog iets met me te willen. Waarom? Mensen die er zo open over zijn als ik blijken niet makkelijk te vinden. Laat staan dat ze hun levensstijl zo drastisch hebben veranderd. Omdat ik de cijfers en feiten wèl ken, was dat voor mij een vanzelfsprekende stap. Bovendien: als je kanker krijgt van roken en/of drinken is er nog veel schaamte. Er wordt omheen gepraat. Voor mij zijn dit de beste redenen om aan de bewustwording rond dit onderwerp mee te werken.

Kijk hier het item

 

Lezing Antoni van Leeuwenhoek

Op 8 oktober 2020 sprak ik tijdens de publiekslezing over borstkanker in ‘mijn’ Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Ik vertelde over mijn ’tweede ronde’, zoals ik het noem, over wat ik als patiënt meemaak nu ik vijf jaar na mijn eerste keer borstkanker uitzaaiingen in mijn skelet heb. Vanaf 1:29 uur ben ik te horen en zien: https://youtu.be/zRyRCrgetU0

 

Scroll naar boven