Spring naar content

Daar lag ik, plat om mijn gezicht

Haar medicijnkastje is van alles voorzien. Gewoon, voor het geval dat. Dus als Caroline thuiskomt met een schaafwond op haar wang grijpt ze niet mis.

Rechterwang

Multitasken, dat moet ik dus gewoon niet willen. Komt zelden iets goeds van. Laatst nog, ik liet al whatsappend de hond uit. Dat is natuurlijk sowieso al suf, want waarom zou ik niet gewoon even ontspannen genieten van mijn wandelingetje langs het water? Maar goed, druk druk druk doend lag ik ineens op straat. Zo’n beetje plat op mijn gezicht, in ieder geval was mijn rechterwang vlak onder mijn oog geschaafd. Hond zat er verbouwereerd naast (die gaat namelijk altijd meteen zitten als ik op straat stilsta, of in dit geval abrupt tot stilstand kom). Geen idee wat er precies gebeurde, en ik kan het haar helaas niet vragen, maar ik ben vrijwel zeker over haar of haar riem gestruikeld.

Goedgevuld medicijnkastje

Niet goed, zie ik als ik thuis in de spiegel kijk, het is echt een lelijke schaafwond. Voorzichtig maak ik het schoon met een vochtig wattenschijfje. Dit vraagt echter wel om meer maatregelen. Gelukkig heb ik een vrij merkwaardige hobby, die nu uitstekend van pas komt: in mijn medicijnkast is zo’n beetje voor alle situaties wel een fijn productje te vinden. Na het gedesinfecteerd te hebben met sterilon (inderdaad, dat doet pijn) laat ik het even drogen en dan smeer ik er een laagje VSM Derma wondgel op. Dat stond keurig op mijn EHBO-plankje te wachten. Voor het geval dat. Nu dus. Ik heb het nog niet eerder nodig gehad, maar ben graag voorbereid.

Snel en goed helend

Smeren doe ik trouwens graag met natuurlijke ingrediënten. Als ik boodschappen doe, lees ik ook de etiketten van het eten dat ik koop, dus waarom zou ik dat niet doen als het om crèmes gaat? Eén mazzeltje heb ik in dit geval: mijn huid heelt altijd snel en goed. Toch help ik het genezingsproces graag een handje, VSM Derma wondgel blijkt daartoe een prettig spulletje. Ik smeer het twee keer per dag op en binnen een paar dagen ziet het er al een stuk beter uit. De wond trekt niet, voelt rustig, en jeukt ook niet. De grappen van omstanders zijn trouwens niet van de lucht, want je komt natuurlijk niet iedere dag een vrouw tegen die eruitziet alsof ze een lekker potje geknokt heeft…

Roze huidje

Ik ben blij als het korstje er na een week af is, het ziet er goed uit, er komt een mooi roze huidje tevoorschijn. Inmiddels smeer ik al een paar weken met VSM Derma Calendulan littekencrème, met calendula en eucalyptus, om mijn huid goed soepel te houden. Lekker fris voelt dat. Je ziet er al bijna niets meer van. Nu nog even zorgen dat het litteken in de zon niet verkleurt deze zomer. En natuurlijk uitkijken waar ik loop, niet multitasken op straat, maar in het moment zijn als ik met mijn hond wandel…

Niet krabben! over de Prrrikweg gel van VSM

Categorie:
Scroll naar boven